SLOŽENÍ pro 4 pizzy:

  • 1 kg mouky na pizzu 5 stagioni
  • 620 g vody
  • 3 g čerstvých pivovarských kvasnic nebo 10g Suché droždí 5 stagioni
  • 28 g soli
  • 1 lžička extra panenského olivového oleje
  • špetka cukru

Pro zálivku:

  • Loupaná nebo Passata rajčata
  • Mozzarella na pizzu
  • Sůl
  • Oregano
  • Extra panenský olivový olej

INSTRUKCE:

  1. Droždí rozpustíme ve vodě s cukrem.
  2. Vodu přidávejte do mouky postupně, pouze když je předchozí dokonale absorbována.
  3. Po přidání asi 2/3 vody přidejte sůl.
  4. Téměř na konci hnětení přidejte olej.
  5. Těsto vložte na přibližně 4 hodiny do plastové nádoby při pokojové teplotě (20–24 ° C).
  6. Mezitím v nádobě připravte rajče se solí, oreganem a olejem.
  7. Po vykysnutí se těsto rozdělí na stejné části požadované hmotnosti a položí se.
  8. Natřete pizzu rajčaty a vařte při maximální teplotě po dobu 7-10 minut v závislosti na troubě a teplotě.
  9. Vyjměte pizzu z trouby a přidejte mozzarellu s požadovanou polevou.
  10. Vařte dalších 3-5 minut, dokud se mozzarella nerozpustí.

V tomto okamžiku vyjměte pizzu z trouby, přidejte mrholení oleje a podávejte.

POZNÁMKY:

Abyste dosáhli co nejlepšího kynutí, snažte se při míchání surovin na těsto co nejvíce oddělit droždí a sůl.