01 Jun
SLOŽENÍ
- 400 g Kuřecí prsa nakrájená na plátky
- 300 g Houby – Funghi Trifolati
- 50 g Sýra Fontina nebo jiného taveného sýra
- 2.5 lžíce extra panenského olivového oleje
- 100 ml bílého vína
- 20 g mouky
- ½ stroužku česnek
- Sůl
- Pepř
- Majoránka
INSTRUKCE
- Masovou paličkou rozšlehejte kuřecí plátky, abyste získali tenké mušle rovnoměrné tloušťky, a pak je vložte do misky s moukou.
- Na nepřilnavé pánvi zahřejte olej s česnekem, přidejte posypané kuřecí plátky, posolte a několik minut povařte na středním ohni. Opečte je na obou stranách. Nyní smíchejte s bílým vínem, přidejte sůl, pepř a majoránku, pak vařte kuřecí plátky po dobu 4-5 minut (doba vaření bude záviset na tloušťce masa).
- Když je téměř uvařený, přidejte na plátky sýr fontina již nakrájený na tenké plátky a zakryjte víkem. Nechte to vařit ještě několik minut, tak dlouho, aby se fontina roztavila. Nyní přidejte na plátky houby Trifolati, pokračujte v vaření další minutu, odstavte z ohně a ihned podávejte.
POZNÁMKY
Houby Trifolati je italský tradiční způsob vaření hub, které dávají bohatou a intenzivní chuť.
Zanechat komentář