Pizza Napoletana
SLOŽENÍ pro 4 pizzy:
- 1 kg mouky na pizzu
- 620 g vody
- 3 g čerstvých pivovarských kvasnic
- 28 g soli
- 1 lžička extra panenského olivového oleje
- špetka cukru
Pro zálivku:
- Loupaná nebo Passata rajčata
- Mozzarella na pizzu
- Sůl
- Oregano
- Extra panenský olivový olej
INSTRUKCE:
- Droždí rozpustíme ve vodě s cukrem.
- Vodu přidávejte do mouky postupně, pouze když je předchozí dokonale absorbována.
- Po přidání asi 2/3 vody přidejte sůl.
- Téměř na konci hnětení přidejte olej.
- Těsto vložte na přibližně 4 hodiny do plastové nádoby při pokojové teplotě (20–24 ° C).
- Mezitím v nádobě připravte rajče se solí, oreganem a olejem.
- Po vykysnutí se těsto rozdělí na stejné části požadované hmotnosti a položí se.
- Natřete pizzu rajčaty a vařte při maximální teplotě po dobu 7-10 minut v závislosti na troubě a teplotě.
- Vyjměte pizzu z trouby a přidejte mozzarellu s požadovanou polevou.
- Vařte dalších 3-5 minut, dokud se mozzarella nerozpustí.
V tomto okamžiku vyjměte pizzu z trouby, přidejte mrholení oleje a podávejte.
POZNÁMKY:
Abyste dosáhli co nejlepšího kynutí, snažte se při míchání surovin na těsto co nejvíce oddělit droždí a sůl.